Vinnare 2016 – Bo Gertz från Wingårdhs!

 

Bo Gertz från Wingårdhs arkitekter, vinnare av WSPs rockbandstävling Construction Rocks 2016 i Göteborg.
Fredag 15 April 2016

Efter att ha njutit av musikaliska insatser från stadens samhällsbyggare, vilade det tunga ansvaret på juryn att utse en vinnare. Sweco Sound System hade gungat igång kvällen och följts av de tunga, tighta och massiva WSP-bandet, We’re Siewert’s People. Ett namn med historia… Bo Gertz, från Wingårdhs arkitekter, tog oss med på en fest med Nick Cave och fyllde scenen med ett band där alla hade kul! Munspelets inpass gav dynamik åt låtarna. REM:X från Tyréns grungade vidare, sång och gitarrspel funkade bra! Slipsarna fick vi på köpet. Sist malde Liljewalls Hustlers på med godingar från 70-talet, stentungt med Stones.

Bara ett av dessa imponerande band kunde dock vinna, egentligen fanns det en kategori för alla att vinna i, men denna kväll fanns det bara en. Således, med sväng, en helhet och bra bandkänsla i sin insats, balanserade gitarrer, dynamik och nyanser, vinnaren är: Bo Gertz!

Jurymedlemmar
Kerstin ”Festis” Sjögren, Marknadschef Fender Norden
Bill Price, Director, WSP Parsons Brinckerhoff UK
Göran Lindahl, docent, Chalmers Tekniska Högskola

Om Construction Rocks
WSP har arrangerat Construction Rocks i Göteborg 2016, den ultimata rockbandstävlingen för samhällsbyggnadssektorn.
Tävlingen har arrangerats sedan 2007 och battle har utspelats i bland annat London, Washington, Auckland, Sydney och nu även i Sverige och Göteborg! Tävlingen gick av stapeln på Sticky Fingers i Göteborg den 15 april 2016, konceptet är enkelt:
5 band gjorde upp på scen under 15 minuter var. Vinnaren utsågs genom domarnas och publikens röstning.

 

Bilder från kvällen

All
Liljewall
Sweco
Tyréns
Wingårdhs
Wsp

2016 ÅRS DELTAGARE

WSP

We’re Siewert’s People har vuxit upp i en motspänstig miljö där hårdrocksintresset har mötts med stor skepsis av den majoritet av befolkningen som såg Anders Tegnér blir grillad av Siewert Öholm i Svar Direkt för 30 år sedan.Efter att ha känt sig tvungna att klippa håret, gå på Chalmers och påbörja en skötsam yrkeskarriär som akustiker har nu tillfället äntligen uppenbarat sig för bandmedlemmarna i WSP-bandet att hävda sitt hårdrocksintresse och uppträda för etablissemanget. Utan rått kött och sågklingor i skrevet, men med hårdrocksfanan envist hissad.

Liljewall

Den gemensamma beröringspunkten mellan The Studio One Hustle, Jimi Hendrix, Janis Joplin och Jim Morrison kunde vara en siffra, men icke. Det hela är mycket större än så. Både Liljewall Arkitekter och samtliga bandmedlemmar har överlevt sina första 27, inklusive hårda kalas och fall från såväl ritbord som kokospalmer. Det är snarare kärleken till musiken som urkraft och uttryckssätt som driver och förenar. Likt en lagom ouppfostrad men glad noshörning ser The Studio One Hustle det som sin uppgift att förmedla musikalisk glädje med lika delar lust och mod. Precis som de dragspelsvirtuoser, gosskörer, dansband och mexikanska taco-orkestrar som alla har banat vägen för den musikaliska traditionen på Liljewall ända sedan starten 1980. Nuvarande laguppställning hyllar den solblekta södern. En ärrad gitarrist och frontman. Fyra dedikerade musiker. Två soulsystrar med färgade själar. Enjoy.

Sweco

Swecobandet ”Sweco Sound systems” är rykande färskt och har satts ihop enkom för detta tillfälle. Bandmedlemmarna har dock gedigen bakgrund i ett antal olika typer av band, såsom rock, hårdrock, progressiv rock, pop, soul, gospel, m.m.

Tyréns

Bandet REM.X startades och namngavs efter ett fantasifullt, hederligt, gammalt svenskt recept à la ABBA, GES, m.m. Bandet startades februari 2016 och har sedan start rönt stor framgång. Vid turnéstart på Sticky Fingers 15 april 2016 kommer bandet pröva några grungecovers. För den som inte redan listat ut det så är Grungemaestro Andreas Ekelund, f.d. Tyréns numera ÅngpanneFöreningen, bokstaven X i bandets namn. Övriga medlemmar är alla från Tyréns, med namn överensstämmande med resterande bokstäver.

Wingårdhs

Bo Gertz uppstod 2006, för ett enda bejublat framträdande i Tofta vid en av Wingårdhs ökända firmafester. Bandet som har hybernerat i ett decennium väcks nu åter till liv för att ge sig i kast med något helt nytt vid Construction Rocks. Vitt spridda kompetenser från hårdrock, blues och soul till indie och dansband samlas i nervdallrande tolkningar av Nick Cave and The Bad Seeds musik. Om du bara ska se en spelning på tio år så är det denna, för det kan dröja tio år till nästa.