Nyheter

K21 vinnare 2018

Vinnare Construction Rocks 2018: K21

K21 är ett one night wonder, bandet uppstod för kvällen och består av en blandning medarbetare från företaget.

– Det här var helt oväntat och otroligt roligt, sa Peter Fredriksson, VD K21 Entreprenad och höjde vandringspriset, innan bandet gjorde sig redo för att köra segerrepris.

Nya på scen för i år var Stadsbyggnadskontoret som levererade afrikanska takter blandat med grym rock.

Bifall07

Kvällens stora trendbrott stod Serneke för med DJ på scen och välskriven rapp om att inte dissa hantverkare.

Serneke

Construction Rocks är en tävling för amatörband med musiker från samhällsbyggnadssektorn. Sju band gjorde upp i året tävling:

  • Wingårdhs arkitekter – Bo Gertz
  • SWECO – SWECO sound system
  • Stadsbyggnadskontoret Göteborg – Bifall
  • Serneke – Byggsektorn
  • WSP – owlWhiSPer
  • K21 – K21
  • ÅF – Colours ÅF the Rainbow

Vinnarna utsågs genom domarnas och publikens röstning. Andra plats knep WSPs OwlWhisper och tredjeplatsen tog Sernekes band Byggsektorn.

Se sammandrag av alla kvällens band nedan!

Program

Här är programmet för Construction Rocks 2018! Vi är glada att intresset är så stort. Hela sju band kommer i år att tävla mot varandra.

19.00 Insläpp
19.30 Välkomsttal av konferencier Linda Lejonberg, regionschef WSP Sydväst
19.35 Band 1 – Bo Gertz (Wingårdhs)
20.05 Band 2 -SWECO sound system (SWECO)
20.35 Band 3 -Bifall (SBK)
21.05 Band 4 – Byggsektorn (Serneke)
21.35 Band 5 -OwlWhiSPer (WSP)
22.05 Band 6 – K21 (K21)
22.35 Band 7- Colours ÅF the Rainbow
23.00 Juryn presenterar kvällens vinnare
23.15-00.00 Party goes on!

Programmet är preliminärt och kan komma att ändras.

 

 

Tävlande band 2018

K21 – K21
För drygt 5 år sedan startade K21 sin verksamhet, då endast 5 anställda. 4 ägnade sig åt multisport, ensam kvar en stackars kontorist som drömde om att en dag stå på de stora scenerna… Ett gäng ville hitta samarbete, helt plötsligt utökades skaran med en handfull arbetskamrater, efter några månader visar det sig att Servicechefen var trummis, kontoristen vädrade morgonluft… En gitarrist och sångare anställdes, det visade sig att de också kunde snickra vilket har betraktats som ett stort plus av företagsledningen. Gitarristens brorsa spelar bas, han är inlånad…ett band, en kväll, ett försök!

Serneke – Byggsektorn
Efter att avsaknaden av förmedlingslänk för byggbranschens arbetare ut i samhället på senare år blivit allt tydligare, och klyftan i dagens klassamhälle fortsätter växa, bestämde sig Snickarn och Elektrikern för ca två år sedan att själva ta tag i saken och genom musiken förmedla målande bilder ifrån byggsektorn på tunga hiphopbeat, så vi skapade bandet Byggsektorn. Vi har hittills haft enstaka gig, gjort en EP som finns på Spotify och ett par musikvideos.

Stadsbyggnadskontoret i Göteborg – Bifall
Bandet är en del av Traktörens musikförening som under ca tre år medverkat på olika tillställningar på Stadsbyggnadskontoret. Ett uppskattat inslag i VIS-arbetet, alltså Värdsklass I Stadsbyggandet!

Sweco – Sweco Sound systems
Swecobandet ”Sweco Sound systems” är nu ett etablerat företagsband efter att ha deltagit två gånger tidigare i Construction Rocks. Med ny basist och gitarrist  är de grymt taggade inför årets rockfest och tänker att tredje gången  bör vara  gillt! Medlemmarna har en gedigen bakgrund med medverkan i ett antal olika typer av band, såsom rock, hårdrock, progressiv rock, pop, soul, jazz, vissång, gospel mm.

Wingårdhs – Bo Gertz
Bo Gertz uppstod 2006 för ett enda bejublat framträdande i Tofta vid en av Wingårdhs ökända firmafester. Bandet hibernerade i ett decennium och väcktes åter till liv vid det första Construction Rocks i Göteborg. Seger gav blodad tand så bandet har spelat några gånger sedan dess och utvecklat sin stil som bottnar i medlemmarnas brokiga förflutna inom hårdrock, blues, soul och Indie.

WSP – OwlWhisPer
Beskrivning av OwlWhisPer är som en krock mellan romantikens blomstrande försköning av en knastertorr, iskall värld och existentialismens förnuftsmässiga förklaring av kärlekens magi. I den slumrande natten finns det barmhärtiga, men totalt förvildade primater som gör allt för att på ren instinkt, teknik och energi försöka fånga dig. Detta är OwlWhisPer!!

ÅF – ÅF Course
Efter åratal av spelande i olika delmängder av ÅF Course har nu äntligen himlakropparna hamnat i rätt positioner för bildandet av det ultimata företagsbandet. Alla de rätta gubbarna på samma scen, samtidigt! Vi tillägnar vår spelning åt den störste och minste sångaren och låtskrivaren, Ronnie James Dio, med material från hans förmodligen två bästa plattor. 70-talsrock med sjuttiotalister, kan det bli bättre? För säkerhets skull har vi med två åttiotalister också.